APA-APA AJALAH DARIKU

By: Rohayati Mahmud

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 15-Jan-2010 00:43 Email | Share | Bookmark
PERKAHWINAN WAN

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pelamin
 
 


Entry kali ini ialah liputan masa Majlis perkahwinan anak lelaki abangku Zali iaitu Ridzwan atau dipanggil Wan saja. Untuk pengetahuan majlis akad nikah telah berlansung dirumah pengantin perempuan di Putra Height pada 9.12.2009. Malangnya masa pergi majlis akad nikahnya kita tak bawak camera...so takdalah gambar nikahnya.

So pada 11.12.2009 (Jumaat) majlis persandingan dan jamuan makan meraikan pengantin telah diadakan di Garden Terrace Golf Club, dekat Damansara, Kuala Lumpur.Pada hari itu nampaknya Menteri Besar Selangor Datuk Khalid dan isteri pun ada datang. Kakak sulongku Kak Mah dan abang Ya pun ada selain Asri,Za,Keluarga kita, Kak Ana dan Ezu, Kak Ani dan anak buah dari Trengganu yang ada tu. Ramai jugak tak dapat dapat hadir..seperti abangku Pie dan Kak Idah, abang Hoesni, adikku Suri, Wah, Siti Mazrah, Abang hairul dan Lin..masing2 ada hal...pasal hari tu hari Jumaat kot.

Majilis ini nampak mewahlah jugak....dari segi persiapan dan makanan yang dihidangkan. Wau dengar boleh tahan jugak besar belanjanya....takpalah ...Wan mampu....apa-apa pun majils berjalan dengan lancar dan meriah jugak. Cuma yang pasti majlis begini tak ramai sangat sedara mara yang boleh datang..tak salah setakat 500 orang je.

Tapi yang terkilan ialah kita dah plan bagai nak pakai tudung kilat dan kelip2 konon pada majlis tu..tup2 tak sempat plak kerana mengejar masa konon nak konvoi pergi sama2 kumpul rumah abang Zali di Shah Alam dulu. Jadi capai ajelah apa yang ada janji anak2 dapat siap dulu.....apa nak buat...nasib..tak terpakailah tudung kilat dan glamor kita tu..hope ada majlis lain nanti boleh pakai. Kalau jenis sarung terus senang ini selendang..itu masalah sikit. Ramai yang tanya..kenapa tudung tak berkilat..ha.ha..perli nampak......

Dengarnya Wan baru saja balik berbulan madu dari Bandung.....apa-apa pun jom
layan gambar-gambar yang ada....banyak tak berapa cantik......



























































































View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net