APA-APA AJALAH DARIKU

By: Rohayati Mahmud

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 13-Jan-2010 03:34 Email | Share | Bookmark
21.11.2009 - Kak Ani dan Nabila Datang dari Trengganu

 
Masih ku ingat lagi ..pada 21.11.2009..Kak Rohani dan anaknya Nabila dah tiba kat Klang. Tujuannya ialah untuk melawat abang Ahmad Din yang sedang sakit di IJN (suami Kak Ana) dan bercuti disini..kebetulan cuti sekolah dah bermula.

So petang lebih kurang pukul 6.30 petang pergi Klang Sentral jemput Kak Ani atau anak buah panggil Acik Ani. Bawa mereka tinggal dirumah dulu...malamnya Kak Ana, Ezu dan Izzati yang baru balik dari IJN terus singgah rumah jumpa Acik Ani dan Nabila. Makan dan sembang lama-lama.

Besuknya Kak Ana bawa kak Ani dan Nabila ikut pergi IJN tenguk Abang Mad. Itulah ingat lagi anakku Izzati dapat menjaga acik DInnya dengan Kak Ezu selama 3 hari berturut-turut sejak dia balik dari UITM.

So , pada 22.11.2009..Izzati tak pergi...kereta tak muat pasal nak bawak Acik Ani dan Nabila. Malam lebih kurang pukul 12.30 mereka baru samapi kat Klang..ambil beg pakaian singgah rumah kerana nak pi tidur rumah kak Ana. Dan pada malam tulah pukul 2.00 pagi IJN call suruh semua keluarga terdekat datang IJN kerana keadaan Abang Mad yang makin kritikal. Kak Ana Tinggal sana terus hingga Abang Mad menghembuskan nafas terakhirnya disisi pada 12.35 tengahhari 23.11.2009.

Esuknya Ezu dan Izzati on the way nak pergi ke IJN ..sampai Acik Din dah takda..........
Walaubagaimana syukur kakakku Ani sempat jumpa abang iparnya......w/p ketika itu abang Mad dah tak boleh bercakap apa-apa lagi...Oh ya..sempat buatkan Roti Jala Pandan makan dengan kuah pulut durian masa kak Ani datang tu...

Gambar nie dan Kisah arwah abang Mad pergi dah pernah letak kata entry sebelumnya....imbas sekali....
Antara masakan yang disediakan masa kenduri tu.....Semoga roh arwah abang Mad dicucuri rahmat..Amin.
View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net