APA-APA AJALAH DARIKU

By: Rohayati Mahmud

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 13-Jan-2010 05:06 Email | Share | | Bookmark
RAYA HAJI 2009

Abang Pie..
 
Daniel (anak Za)
View all 5 photos...
Raya haji tahun nie beraya dirumah aje dan kemudian pergi rumah kak Ana. Seronoknya tahun nie anak buah ku dari Trengganu macam tahun lepas ada datang beraya.Meriah gitu....kita sibuk buatkan kek...tak sempat nak bergambar dgn mereka.

Hari tu..abang Hoesni, Suhaiza dan Asri & famili semua datang....meriah gitu..apalagi Acik Aninya pun ada lagi kat Klang nie.....Abang Pie dan Kak indah pun ada datang.....

Jom layan gambar.......gambar tak eluk sgt....Zatie & Ira yg ambil...















Lepas tu sebelah petang Pak Cu & co pun datang beraya.....



Esuknya adik Ipar kak Ana ,Halifah dan kak Bedah ajak mkan kat rumah mereka...Kak Ani dan Nabila takda kerana Kak Mah dan Hoesni bawak dia pergi Johor .melawat Mak Da kat Muar....



Su Yah..dan Normi datang melawat kak Ana..masa arwah meninggal Su Yah ada Ka Perak rumah anaknya...........dapatlah jumpa kak Ani...



Next nak update cerita bulan December 2009 pulak....


Wednesday, 13-Jan-2010 03:34 Email | Share | | Bookmark
21.11.2009 - Kak Ani dan Nabila Datang dari Trengganu

 
Masih ku ingat lagi ..pada 21.11.2009..Kak Rohani dan anaknya Nabila dah tiba kat Klang. Tujuannya ialah untuk melawat abang Ahmad Din yang sedang sakit di IJN (suami Kak Ana) dan bercuti disini..kebetulan cuti sekolah dah bermula.

So petang lebih kurang pukul 6.30 petang pergi Klang Sentral jemput Kak Ani atau anak buah panggil Acik Ani. Bawa mereka tinggal dirumah dulu...malamnya Kak Ana, Ezu dan Izzati yang baru balik dari IJN terus singgah rumah jumpa Acik Ani dan Nabila. Makan dan sembang lama-lama.

Besuknya Kak Ana bawa kak Ani dan Nabila ikut pergi IJN tenguk Abang Mad. Itulah ingat lagi anakku Izzati dapat menjaga acik DInnya dengan Kak Ezu selama 3 hari berturut-turut sejak dia balik dari UITM.

So , pada 22.11.2009..Izzati tak pergi...kereta tak muat pasal nak bawak Acik Ani dan Nabila. Malam lebih kurang pukul 12.30 mereka baru samapi kat Klang..ambil beg pakaian singgah rumah kerana nak pi tidur rumah kak Ana. Dan pada malam tulah pukul 2.00 pagi IJN call suruh semua keluarga terdekat datang IJN kerana keadaan Abang Mad yang makin kritikal. Kak Ana Tinggal sana terus hingga Abang Mad menghembuskan nafas terakhirnya disisi pada 12.35 tengahhari 23.11.2009.

Esuknya Ezu dan Izzati on the way nak pergi ke IJN ..sampai Acik Din dah takda..........
Walaubagaimana syukur kakakku Ani sempat jumpa abang iparnya......w/p ketika itu abang Mad dah tak boleh bercakap apa-apa lagi...



Oh ya..sempat buatkan Roti Jala Pandan makan dengan kuah pulut durian masa kak Ani datang tu...





Gambar nie dan Kisah arwah abang Mad pergi dah pernah letak kata entry sebelumnya....imbas sekali....








Antara masakan yang disediakan masa kenduri tu.....



Semoga roh arwah abang Mad dicucuri rahmat..Amin.




Wednesday, 13-Jan-2010 02:58 Email | Share | | Bookmark
Update-Mira dtg & Ambil Izzati balik..

Damai Park
Mira
Nak beli Tiket
View all 6 photos...
Ini pula kisah anakku Izzati. Tengah final ezam sempatlah pulak in between ada satu lagi paper exam tinggal dia boleh ikut kawan dia nak balik Rawang naik Keretapi dari Kedah.
Tidur rumah kawannya Mira. Lepas tu dia naik keretapi dan ajak Mira sekali datang rumah.

Tidur semalam je lepas tu dia naik keretapi dari Klang gi Rawang dan esuk malam dah naik keretapi balik Sungai Petani dari KL .

Ini gambar yang ada......



Ini pula masa pergi Sungai Petani kerana nak ambil Izzati balik Cuti sem 3nya. Ira dan Zakwan Tinggal kat Klang di rumah Mak Cunya .Tak salah pergi pada 16.11.2009 tidur semalam aje kat Damai Park esuk pagi terus balik Klang. Lagi pun musim hujan on the way kiri kanan nampak sawah padi tenggelam begitu juga dengan hentian rehat Alor Pongsu..tenggelam......(lupa nak snap gambar).Oh Ya masa on the way balik ambil Izzati dari asrama UITM tu sempat pergi rumah kawan suamiku Fadhil di Yan, Kedah.

Layan gambar nie ajelah...















Wednesday, 13-Jan-2010 02:26 Email | Share | | Bookmark
Update - Kahwin adik Jam -8/11/2009

 
 
 
View all 6 photos...
Ini dia story masa pergi ke Majlis perkahwinan adik perempuan Jam kat rumah Mak dia Kg. Pandamar Indah rasanya.
Masa kita pergi tu awal sikit sebab tu takda gambar pengatin pun..lepas tu lupa pulak nak posing depan pelamin...ini aje gambar yang ada.

Paling kelakar anak lelaki bongsu Jam tu buat perangai ..manja betul dia...marah maknya tinggalkan dia tengah makan kerana melayan Acik Yatie kejap.....alahai.....merajuk sakan ..susah jugak Jam nak pujuk.....

Jom layan gambar....



Wah Jam....ada sesuatu di matamu...he..he...tapi cantiklah....


Ini pula on the way balik sempat ambil gambar sambil lalu aje....gambar pun tak cantik....
Rumah mewah dan besar yang pernah jadi kontroversi nie.......dah ...Rumah Arwah Datuk Zakaria.





Wednesday, 13-Jan-2010 01:56 Email | Share | | Bookmark
Selamat Tahun Baru buat semua......masih update story 2009 ya...

Aku dan Sal
Sibuk npk
Zakwan
View all 6 photos...
Assalaamulaikum Semua.....

Rasanya masih boleh lagi untuk kak Yatie mengucapkan "Selamat Tahun Baru " buat semua yang mengenali dan pernah singgh sini.

Semoga semuanya sihat dan kehidupan bertambah bahagia dan ceira serta dimurahkan rezeki oleh yang maha Esa.

Walaupun dah masuk tahun baru nampaknya kak yatie masih lagi nak menghabiskan story tahun lepas yang masih terbengkalai. Ingat hari tu dpatalah update semua story tapi tak lepas jugak sangkut..dan hari ini nak sambung lagi.

Ini kisah jumpa kawan baikku Sal yang datang rumah kemudian pergi ikut dia gi kedai/spa dia kat PKNS hari tu dan diikuti dengan hari kanteen kat sekolah Zakwan.

Jom layan gambar......



Ini masa gi Hari Kanteen Sekolah Rendah Teluk Pulai....Zakwan...






Update seterusnya masa pergi ke perkahwinan adik Jam.....

I






[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net